image

"Het klikte en dat zie je terug in onze tuin." Piet & Diny Lucassen uit Malden

“Het klikte. En dat zie je terug in onze tuin.”

De achtertuin van Piet en Diny Lucassen in Malden ging compleet op de schop. Ze zijn enthousiast over het eindresultaat én ze zijn zeer te spreken over de werkwijze van Janko Horsten. “Hij luistert goed naar wensen, overlegt en denkt oprecht met je mee. Zijn begroting was open en reeel. Het klikte en dat zie je terug in onze tuin.”

 

Schuine lijnen

Piet en Diny hadden een aantal wensen. Op de eerste plaats moest hun nieuwe tuin onderhoudsvriendelijk zijn en echt nieuw en fris ogen. Bovendien wilden ze het tuinhuis laten staan en moest het bankje van Diny’s moeder een eervolle plek krijgen. Via de buren kwamen ze in contact met Janko Horsten. Hij adviseerde Made by Mike  in de arm te nemen voor het ontwerp en een nieuw fris idee. Zo geschiedde. Echter: de eerste tekening die Mike presenteerde, schoven Piet en Diny twee weken aan de kant. Ze hadden even tijd nodig om te wennen aan het idee, werden langzaam enthousiast en wilden uiteindelijk niets anders meer. “We hadden het met Mike gehad over een schuinlopende border, maar hij tekende alles schuin,” vertelt Piet. “In eerste instantie vond ik dat raar, maar het is een hele goede zet. Hierdoor leidt de kijkrichting in onze tuin tussen de andere huizen door en ontstaat er ruimte.” Daarnaast adviseerde zowel Mike als Janko om de oude coniferenhaag uit de tuin te halen. Piet en Diny vonden dat aanvankelijk ingrijpend, maar zijn blij dat ze hierin mee gingen. Diny: “Die heg bleek van binnen helemaal ‘op’ te zijn. Bovendien heeft het ons een halve meter extra tuin opgeleverd.”

 

Duidelijke afspraken en degelijk werk

Na wat kleine aanpassingen in de tekeningen, ging Janko Horsten aan de slag. In goed overleg met Piet, die ook een aantal werkzaamheden zelf wilde doen. “Alles ging in goed overleg. Tijdens het werk hebben we nog wat aanpassingen gedaan die het eindresultaat ten goede kwamen. Alles is bespreekbaar. Janko en zijn mannen zijn prettige mensen om mee samen te werken. Ze maken duidelijke afspraken, komen op tijd en leveren degelijk werk. Met een lach en op zijn tijd de nodige humor. Ook prettig, want ze kwamen hier wel een aantal weken over de vloer.”

Klik hier voor meer foto’s